Star Trek-filmerna

Star Trek-filmerna är de filmer som tillkommit som en utveckling av den berömda TV-serien Star Trek. Eftersom serien visade sig bli så populär bestämde sig bolaget som producerade den för att även skapa en film. Även filmen gick bra och därför fortsatte man med detta projekt. Totalt sett har det utkommit 12 filmer som tillhör Star Trek-serien. Dessa har producerats under en lång period, den första filmen släpptes i slutet av 70-talet och den allra senaste kom ut under 2013. Och det verkar inte finnas några planer på att sluta producera dessa populära filmer. Det finns ju ingen idé med att ändra på ett vinnande koncept. Under sommaren 2016 rapporteras den trettonde filmen i serien ha premiär. Filmerna delas in i tre olika undergrupper. De sex första filmerna kallades för “The original series”, sedan följde “The Next Generation”-filmerna som innefattade film nummer sju till och med tio. De tre senaste filmerna däremot kallas “Rebooth”-filmerna.

Premiärfilmen
Det gjordes flera försök att producera en spelfilm med Star Trek-tema, men många av dem misslyckades. Det var först 1979 som man fick fram ett tillräckligt bra manus och slutligen genomförde hela processen och släppte en film. Star Trek – The Motion Picture var den allra första filmen som kom ut. I denna film får man följa de kända rollfigurerna från TV-serien när de skickas ut på ett uppdrag som går ut på att hitta och stoppa en främmande fiende som tidigare förstört flera andra rymdskepp.Star Trek-filmerna 2

De nyare filmerna
De lite nyare filmerna släpptes 2009 och 2013. I dessa filmer har man introducerat tidsresor och presenterar en handling som utspelar sig i en alternativ verklighet, vilket gav skaparna större friheter när det gäller handlingen och tidslinjen däri. Den allra senaste Star Trek-filmen väntas alltså ha premiär den 22 juli 2016 och den regisseras av Justin Lin. Små detaljer om handlingen har meddelats men på det stora hela vet man inte speciellt mycket om vad som kommer att hända i denna efterlängtade film. Vill man veta mer får man helt enkelt se till att ta sig till biograferna och titta.

wildfire