Star Trek Beyond

Star Trek Beyond hade världspremiär i Sydney den 7 juli 2016, och släpptes således till biodukarna tre år efter att dess föregångare, Star Trek Into Darkness, hade premiär. Sammanlagt är det den trettonde filmen i Star Trek-franchisen, men det är den tredje filmen som har släppts sedan en reboot eller remake gjordes av de gamla filmerna.

Många skådespelare gör repris i sina roller från de tidigare filmerna, till exempel Chris Pine som kapten James Tiberius Kirk, Zachary Quinto som Spock, Karl Urban som doktor McCoy, Zoe Saldana som löjtnant Uhura, Simon Pegg som Scotty och Anton Yelchin som Chekov. Däremot har J. J. Abrams, som regisserade Into Darkness, gått över till att endast vara producent till denna film. Regisserade gjorde istället Justin Lin. En annan skillnad jämfört med föregångaren är att Simon Pegg förutom sin roll som Scotty också har tagit över manusförfattandet. Pegg har tidigare skrivit manus till ett flertal filmer, däribland Hot Fuzz, Shaun of the Dead och The World’s End.Chris_Pine_by_Gage_Skidmore

Filmen är dedikerad till minnet av Anton Yelchin, som dog en månad innan filmen släpptes efter att ha varit med i en bilolycka, och till minnet av Leonard Nimoy, som för många är den första och enda Spock. Han gick bort under filmens förproduktion.

Star Trek Beyond har fått övervägande positiva recensioner, och även fansen verkar visa sitt gillande, då den hittills har dragit in 195 miljoner dollar i biljettintäkter. Bland annat har filmen fått positiv kritik för skådespelarnas prestationer, för actionscenerna, för musiken (som liksom i Into Darkness skapades av Michael Giacchino) och för de visuella effekterna.

När nu tre filmer har kommit ut sedan den första remake-filmen av Star Trek, är det läge för att arrangera ett Star Trek-maraton, då man tittar på alla tre filmerna i sträck. Om man ska klara av det är dock viktigt att man har en soffa som både är tillräckligt stor för att man ska få plats med alla sina gäster, och tillräckligt bekväm för att de ska orka sitta i den i nästan nio timmar. På Furniturebox.se finns ett stort utbud av soffor som passar alla tillfällen, inklusive ett Star Trek-maraton.

wildfire