Spock

Spock är en av de mest ikoniska karaktärerna i Star Treks universum, till den grad att många som inte ens har tittat på serien eller filmerna har en uppfattning om vem han är. Spock introducerades i den ursprungliga Star Trek-tv-serien, och efter ett långt uppehåll, då de uppföljande serierna med andra karaktärer sändes, återvände Spock till Star Trek i långfilmen Star Trek från 2009. Ända sedan karaktärens första scen i serien har Spock spelats av Leonard Nimoy, och Nimoy gjorde även delar av rollen i 2009 års film. Den gången delade han dock rollen med Zachary Quinto, som i de efterföljande Star Trek-filmerna helt har tagit över rollen.

Spock kallas i serien oftast för ”Mr Spock”, och en anledning till att han har blivit så ikonisk för serien kan vara hans unika personlighet. Den kommer sig av att Spock är hälften vulcan (en ras utomjordingar som värdesätter logik över allt annat) och hälften människa, och dessa två delar av hans personlighet (logiken från hans vulcan-sida och känslorna från hans mänskliga sida) kämpar ständigt mot varandra. Hans far var den vulcanska ambassadören Sarek och hans mor människan Amanda Grayson. När Spock tackar nej till att studera vid Vulcan Science Academy, ett prestigefullt vulcanskt universitet, och istället väljer att gå med i Stjärnflottan, glider dock han och hans far ifrån varandra.spock_zachary_quinto

Spock tjänstgör under serien som försteofficer på rymdskeppet USS Enterprise, först under kommendör Christopher Pike, och sedan under kapten James T. Kirk. Tillsammans med besättningsmedlemmen Hank McCoy fungerar Spock ofta som ett slags bollplank för Kirk, där McCoy representerar hans känslosamma samvete, medan Spock presenterar logiska fakta i olika situationer. Spock utgör också ett komiskt inslag genom att han reflekterar över och ifrågasätter människors olika vanor och beteenden från en utomståendes oförstående perspektiv.

Om du själv vill skapa en filmkaraktär eller tv-seriekaraktär som blir lika framgångsrik som Spock, kan ett bra sätt att skapa förväntan hos tittarna vara att spela in en kort presentation av karaktären, som sänds innan tv-seriens premiär. För hjälp med all form av filmproduktion, till exempel för marknadsföring, kan du kontakta Crisp Film, som är ett produktionsbolag med bred erfarenhet.

wildfire