Dr Leonard H. ”Bones” McCoy

Dr Leonard H. “Bones” McCoy är en av karaktärerna i den välkända franchisen Star Trek. Hans lojalitet hör till Stjärnflottan, och han är en människa och läkare. Han föddes den 20 januari 2218. År 2266 blev han chefsläkare på USS Enterprise under befäl av James T.Kirk, som i sin tur kallar honom för Bones. De inleder god och broderlig vänskap. Bones är inte en lika bra vän med Spock, då han kan vara lite elak mot Spock vulcanska arv. Bones fungerar ofta som Kirks samvete, för att vara en motpart mot Spock.

En egenskap McCoy har är att han ogillar teknologi och att han som läkare mer tror på att kroppen är duktig på att själv återhämta sig. Kända uttalanden är bland annat ”He’s dead, Jim” och ”Dammit Jim! I’m a doctor, not a…” Det första uttalandet händer minst ett tjugotal gånger då McCoy förklarar att någon är avliden. Den här repliken har spridit sig vidare och har blivit känd inom populärkulturen. Detsamma gäller för det andra kända uttalandet. Det används runt 11 gånger och han säger det när han göra något som inte går under hans kompetens som läkare. Denna replik har sedan återanvänts i ett flertal tv-serier efteråt, exempelvis Vänner.DeForest_Kelley,_Dr._McCoy,_Star_Trek

Skådespelare som har spelat Bones är DeForest Kelley (originalserien) och Karl Urban (från och med 2009). McCoy är med i Star Trek, Star Trek: The Animated Series, Star Trek: The Motion Picture, Star Trek II: Khans Vrede, Star Trek III, Star Trek IV: Resan hem, Star Trek V: Den yttersta gränsen, Star Trek VI: The Undiscovered Country, Star Trek, Star Trek: Into Darkness och Star Trek: The Next Generation.

Star Trek-franchisen har varit ett kultfenomen i flera årtionden, med dess rika värld av karaktärer och spännande händelser. Det finns mängder med spin-off produkter i form av spel, serietidningar, leksaker eller kostymer. Det är mycket vanligt att klä ut sig till någon av karaktärerna på olika maskeradevent. En bra plats för att dyka in i denna värld kan vara om du sätter dig i ditt uterum, där du inte blir störd.

wildfire